Michielsens, Magda
Zien Werken v/m. Beeldvorming van Arbeid in Informatieve Programma's op Televisie. Brussel: RoSa.
     

Welk beeld verspreiden de Vlaamse televisiezenders van 'werken' in hun actualiteitenprogramma's, talkshows en nieuwsuitzendingen? Hoe worden mannen en vrouwen aan het werk in beeld gebracht? Is het verschillend voor vrouwen en mannen?

Gedurende twee jaar volgde een onderzoeksteam nieuwsuitzendingen en praatprogramma's van VRT en VTM en onderzocht de manier waarop arbeid erin aan bod komt. Het speurde naar algemene opvattingen van werken, gestroomlijnde percepties en tegenstrijdige beeldvorming.

Hoewel televisieprogramma's momentopnames zijn, werd dit 'wegwerpmateriaal' opvallend serieus genomen. mediamensen, politici, sociologen en tv-kijkers zullen uit dit boek verrassende inzichten putten over de manier waarop we naar werkende vrouwen en mannen kijken en hoe beeldvorming van maatschappelijke processen tot stand komt.

 
Meer informatie en bestellingen via RoSa http://www.rosadoc.be en http://www.arbeidinbeeld.be
tel. 02-209 34 27

Workshops over het onderzoek: Magda Michielsens 0496-55 01 53, m.michielsens@moh.be

ISBN - 9789081279215

De publicatie is het resultaat van een ESF-project, Arbeid in Beeld, waarvan RoSa, Documentatiecentrum, Bibliotheek en Archief voor Gelijke Kansen, Feminisme en Vrouwenstudies de promotor was.

Op de website van het project zijn resultaten van het onderzoek te vinden, veel bibliografisch materiaal, en alle data van het empirisch onderzoek: http://www.arbeidinbeeld.be

terug naar MOH